вівторок, 21 липня 2015 р.

Гостинці від Білки

   Нещодавно ми усією дружною командою Їжоботаніка відвідали чи не легендарну Білку. Легендарну тому, що не встигли вони відкритись, як серед знайомих і не дуже мені людей вже тільки й мови було, що про них. А все тому, що Білка, як проект, існує доволі давно, і поява закладу - це, наче, переїзд у нову, простору квартиру, де можна спокійно приймати гостей.



   Білка живе не у лісі-лісі темному, а на четвертому поверсі ТЦ Роксоляна, що на площі Соборній. І місце, скажу прямо, неоднозначне. Так, краєвид з вікон пекарні надзвичайний. 


   Так, відчувається, що усе навколо дихає новизною і Білка зі своїм інтер'єром не нагадує більшість пошарпаних зумисно львівських туристичних закладів.


   Але є свої "але". Торговий центр не передбачає наявність туалету на окремій площі, тому готуйтесь спускатись поверхом нижче, щоб помити руки. І так, якщо хочете зберегти їх стерильно чистими - їдьте ескалатором і не торкайтесь поручнів. Не хочу Вас обдурити - ми не питали у працівників Білки про можливість помити руки в самому закладі, але й не помітили туалету або рукомийника. Ще одне невеличке "але" - якщо вмоститись біля скляних стін, то можна відчути себе рибкою у акваріумі. Та це дуже легко виправити - пересядьте або використайте одну з прекрасних дерев'яних ширм, і вже ніхто не потурбує Вас.




   Що до меню, то Білка, як ведеться з дитинства, завжди передає солодощі. А тому тут їх повно. Торти, тарти, пироги, чізкейки, тістечка, солодкі панкейки, печиво, цукерки, солодка гранола... Список безкінечний і поповнюється новими варіантами регулярно, бо на кухні Білки працюють люди творчі, й творчість ця втілюється у нових смачних шедеврах. 



   Для тих, кому солодкого не хочеться Білка має в запасі й несолодкі пироги та тарти. А ще супчик і салат. Навіть якщо Ви на суворій дієті, Білка не дозволить Вам померти з голоду.



   Напої. Білка любить дітей, а діти не люблять п'яних. Тому алкоголю Ви тут не знайдете. Ми трішки знайшли, але це, вочевидь, бешкетували не дуже чемні гості, що мають гарний смак:) 


   Насправді ж, в меню можна знайти хорошу каву, чай і смачні лимонади. Для останніх можна купити ще й еко-пляшку й забрати все з собою.


   Про з собою - Білка неймовірно любить і вміє пакувати гостинці. Ба, більше - якщо Ви захочете принести тортик чи пиріг додому - він коштуватиме трошки дешевше, ніж якщо купувати його окремими шматочками. Тому забирати щось із Білки додому круто, хоч і важко не залишитись біля цього вікна й не помилуватись вечірнім чи ранковим Львовом...



   Про ложку дьогтю. Моя дуже хороша знайома натрапила на неприємну річ у чарівному пирозі Білки - волосся. І хоч персонал повів себе більш, ніж чемно, приніс печивко-вибачення, Христина, напевно, ще не скоро піде туди знову. Я чудово розумію, що подібні ситуації трапляються навіть в найкращих ресторанах, але... Словом, час покаже.



   Білка - одне з таких потрібних Львову місць для львів'ян, а не для туристів. І дуже хочеться, щоб це чудове місце виправдало покладені на нього очікування і не розчаровувало натхненних красивими фото людей. Тепер Ви знаєте, звідки Білка передає гостинці - прийдіть і отримайте свій!


   Фотографували:   Лізавета Власенко
Ігор Устинський
Катя Головко
Текст: Олександра Власюк

Немає коментарів:

Дописати коментар