середу, 1 липня 2015 р.

От блін!...Перепрошую, млинець

   Є на вулиці Краківській, яка веде до самої площі Ринок, маленьке віконце, куди від ранку до вечора стоїть черга. Величезна черга. І скільки я там проходжу - стоїть вона й стоїть. Рухається звісно, люди забирають млинці, йдуть далі, але підходять нові й нові, що створює ореол таємничого незвіданого неймовірного смаку тамтешніх млинців. От ми усією командою ходили-ходили повз - і не втримались. Вирішили на власних смакових рецепторах перевірити, що ж то за диво, за яким і пів години вистояти не шкода.

  Заклад з не надто претензійною назвою "Млинець та кава" - це просто віконце у стіні, за яким ці млинці одразу і готують. Черга доволі довга майже завжди. Це начебто й мінус, але з іншого боку - це плюс - центр міста, безліч знайомих, і очікування млинця переростає у дружню зустріч, а то й не одну. Хоча, такий чудовий розвиток подій можливий лише якщо Ви нікуди не поспішаєте. В іншому разі - цей заклад не для Вас.

  Меню. Крім трьох видів млинців, які є на фотовивісці, а саме банан-нутелла, полуниця-білий шоколад та курка-сир, є ще кілька, але поки не дійдете до самого віконця - не дізнаєтесь про них. Це млинці з джемом, шинкою, потрійним сиром, тощо. Ціни коливаються в межах 15-26 грн. Кава також без претензій - американо, лате, капучіно. Є чай і холодні напої.
  Головне. Млинець був відносно смачний. Чому відносно - йому чогось бракувало, однозначно. Стоячи в черзі я помітила, як дівчата виймають вже натертий упакований сир з холодильника, розумію, що це фастфуд, але навіть смачний сир втрачає смак при такому зберіганні. Курці бракувало спецій, а сам млинець був доволі товстим, хоч ми втрьох так і не визначились - добре це чи зле. Єдине, що тут він більше нагадував панкейк, ніж французький креп, який роблять тонюсіньким. Не було надзвичайного смаку й у соусів. Крім того, маю сумніви що до належного прибирання робочих поверхонь - дівчата просто не мають часу ні на що, крім млинців. Але, такий потік людей дає Вам непевну гарантію, що продукти відносно свіжі.
  Словом, на мою думку і загальну думку команди Їжоботаніка - не вартують ті млинці такої черги. І не є їх ціна цілком справедливою. Звичайний собі фастфуд, який дивним чином захопив величеньку аудиторію. Не кажу, що там їсти не можна, бо вони мають два списані грубі зошити прекрасних відгуків, але вважаю, що у середмісті Львова можна знайти більш достойні та швидкі місця для перекусу.
  Важливо: буквально за кілька хвилин після публікації посту мені стало відомо, що моя знайома твіттерянка Іра після млинця почувається не надто добре. Стверджувати, що це отруєння і саме млинцем ми не можемо, але маємо те, що маємо. Деталі цієї історії додам пізніше.
Фото: Катерина Головко
Текст: Олександра Власюк

2 коментарі:

  1. Я вперше спробувала там млинець, коли ще черг не було, і ніхто про них не знав) Тоді там працювала просто наааадмила дівчинка, після зустрічей з якою в мене надовго піднімався настрій. Млинець з куркою спробувала там лише раз, і він був не дуже (особливо соус), але з бананом і нутеллою мені подобається. Правда, це було ще в ті часи, коли там ну зооовсім не було черг. Чому такий фурор зараз я не знаю) Але стояти там півгодини за млинцем теж неохота) Тим більше, що тієї мегамилої дівчинки там вже нема(

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Майонезні соуси завжди бєєє, а от персонал, зазвичай і створює любов відвідувачів. Теперішні дівчата напевно і не встигають бути милими...

      Видалити